Акција „Читајмо гласно“

Поводом обележавања Националног дана књиге, 28. фебруара, ученици Економско-трговинске школе „Јован Трајковић“ учествовали су у акцији Друштва школских библиотекара „Читајмо гласно“.

 

Акција „Читајмо гласно“ обележава се пети пут, а циљ ове заједничке активности је подстицање читања, повезивање школске библиотеке и школе са локалном заједницом, повезивање са установама и удружењима која се баве афирмисањем културе и уметности, као и промоција рада и сарадње школских библиотекара.

 

Догађај је организован у складу са препорученим мерама у циљу обезбеђивања заштите здравља. Активности су се одвијале у учионицама, а ученици су бирали текстове које желе да читају гласно. Ученица четвртог два Сара Симић читала је „Тражим помиловање“ Десанке Максимовић. Одломке и дијалоге из романа „Злочин и казна“ Ф. М. Достојевског читале су ученице четвртог један Мина Ковачевић, Бојана Петковић, Бранка Јовановић, Сузана Тривуновић, Валентина Хрњез и Славица Исаков. Ученик другог један Филип Гал читао је одломак из дела „Вечити младожења“ Јакова Игњатовића.

 

 

 

У акцији су поред ученика учествовале и професорке Мирјана Краљ, Радојка Перишић и Марија Анђић.

Овом акцијом указано је на значај књиге, читања и школске библиотеке.

 

slika1                      slika2              slika3

slika4                   slika5

Објављено у Школске новине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*