ПРВО МЕСТО – Чачак 2023

matematika-2023

У петак 28. априла 2023. године у Економској школи у Чачку одржано је републичко такмичење из математике ученика економских, правно-биротехничких, трговинских и туристичко-угоститељских школа Србије. На такмичењу нашу школу је представљала екипа у следећем саставу : Ива Перјатов (одељење 1-2, смер финансијско-рачуноводствени техничар), Милица Миличић (одељење 2-1, смер економски техничар), Марко Зечар (одељење 3-2, смер финансијски администратор) и Ксенија Булован (одељење 4-1, смер економски техничар). Менторке наших младих математичара су професорке Драгана Миладиновић и Вишња Штрбац.

Појединачно у конкуренцији ученика четвртог разреда ученица Ксенија Булован је освојила ПРВО место и својим пласманом обезбедила место на буџету на Економском факултету у Београду. Запажен резултат остварила је и ученица Милица Миличић освојивши шесто место у конкуренцији ученика другог разреда.

У конкуренцији тридесет и једне школе екипа наше школе освојила је седмо место и тиме остварила одличан резултат. ЧЕСТИТАМО!

Објављено у Uncategorized

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*