НАЈСЛАЂЕ ТАКМИЧЕЊЕ

Ученици ЕТШ „Јован Трајковић“ из старијих разреда профила КУВАР учествовали су у такмичењу из посластичарства, у организацији компаније „Дијамант АД  Зрењанин“. Титулу најбољег младог посластичара понела је Нађа Куљић (3/8), друго место освојио је Егон Барна (3/9), а треће Ерна Фогараши (2/9).

У такмичењу су учествовали и Радислав Јевремов, Роланд Ердег (3/9), Јелена Јаношев, Вукица Миланов, Милена Ћаћић и Дарко Мишковић (3/8).

Пројекат компаније Дијамант АД Зрењанин „Млади посластичар“ организује се у пет школа на територији Србије (Врњачка Бања, Ниш, Београд, Панчево, Зрењанин) и има за циљ едукацијау младих посластичара, како би стекли што квалитетнија знања за животни позив.

Пре такмичења едукативну радионицу одржао је  Здравко Гавриловић, бренд-амбасадор компаније „Дијамант“ и дугогодишњи посластичар хотела „Интерконтинентал“.

Друга фаза пројекта „Млади посластичар“ биће спроведена у Београду. Такмичиће се најбољи ученици свих школа (троје првопласираних на школском такмичењу) из пет градова са циљем избора најбољег који ће добити стипендију у износу од 200 хиљада динара.