ОСВОЈЕНО ПРВО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

У петак 27. априла 2018. године у Првој економској школи у Београду одржано је републичко такмичење из математике ученика економских, правно-биротехничких, трговинских и туристичко-угоститељских школа Србије. На такмичењу је нашу школу представљала екипа у следећем саставу: Гордана Битевић (одељење 1-3, смер правни техничар), Теодор Дежан (одељење 2-3, смер финансијски администратор), Катарина Миросавић (одељење 3-1, смер економски техничар) и Теодора Миљуш (одељење 4-1, смер економски техничар). Менторке наших младих математичара су  професорке Вишња Штрбац, Бранислава Зубац, Ивана Миразовић и Драгана Миладиновић.

Појединачно у конкуренцији својих разреда, Гордана и Теодор освојили су ПРВО место, Катарина ТРЕЋЕ,  а Теодора ДРУГО место. Ученица Теодора Миљуш је својим пласманом себи обезбедила место на буџету на Економском факултету у Београду.

У конкуренцији 44 школе екипа наше школе освојила је ПРВО место и тиме остварила фантастичан резултат и поправила  пласман од прошле године када смо заузели друго место. Идуће године наша школа биће домаћин републичког такмичења из математике.

ЧЕСТИТАМО!!!