Ugledni časovi

Krajem prvog, kao i na samom početku drugog polugodišta, u našoj školi je održan niz uglednih časova iz različitih predmeta. Neki su privukli i pažnju lokalnih medija, poput onog koji je održan u 3/6. Naime, učenici koji izučavaju turizam i ugostiteljstvo i spremaju se da postanu konobari, bili su akteri uglednog časa iz predmeta Poslovni engleski i Usluživanje. Profesorka Biljana Popović i profesor Dragan Blagojević bili su, u okviru tog časa, među gostima restorana u kojem se naručuje i poslužuje na engleskom jeziku. I bili su zadovoljni! Zaključak je da su naši konobari spremni su za strance u domaćim restoranima, kao i za rad u inostranstvu.

Jednak uspeh doživeli su i naši kuvari iz odeljenja 2/7, kada su, pod vođstvom profesorke Poslovnog engleskog, Snežane Jovanov i profesora Kuvarstva, Borisava Jovića, održali ugledni čas na temu „Najpoznatija jela sveta“.

Zanimljivo je bilo i na jednom neobičnom improvizovanom suđenju. Odeljenje 4/4 snimalo je film “Suđenje Kamijevom Mersou”. Povezali su znanja stečena na časovima Srpskog jezika i književnosti, Osnova pravnih postupaka i Retorike i besedništva. U svojstvu svedoka, koji tvrde da je čas bio uspešan, suđenju su prisustvovale profesorke Radojka Perišić i Svetlana Vučković Dimković, kao i pedagog Vesna Rončević.